Hovedside Opp
Huset lite.jpg (2952 bytes)

Ferie i Puglia  

Solglime i Monopoli

Vi leier ut vårt feriehus

Se huset
Leie feriehus?
Fotoalbum

Forespørsel / request / domanda

English

Apellasjonene i Puglia

Aleatico di Puglia DOC

Vinen produseres i små kvanta flere steder i regionen. Flere ulike typer finnes: fra middels søt dolce naturel til en hetvintype som er meget søt og tilsatt alkohol og som benevnes liquoroso.

Alezio DOC

Dette er alkoholsterke rødviner og roseviner (rosato) laget av Negroamaro, noe Sangiovese, Montepulciano og Malvasia Nera.

Brindisi DOC

Røde viner og tørre lette roseviner, begge typer hovedsaklig av druen Negroamaro og noe Montepulciano, Malvasia Nera, Sangiovese og Susumaniello

Cacc’e mmittee di Lucera DOC

En lettdrikkelig rødvin laget av sju ulike druer som ved sitt navn oppfordrer til stort inntak: Cacc’e betyr drikk og mmittee betyr hell innpå.

Castel del Monte DOC

De har rødviner og roseviner laget på Uva di Troia og Aglianico-druen, sant endruevin på Pinot Nero og på Aglinico.

Produsent Riveras riserva Il Falcone er en av Puglias største viner. Den har dyp rød farge og utvikler seg med fyldig bouquet etter flere år på flaske. Il Falcone kan lagres 8-20 år.

Copertino DOC

Appellasjonen har navn etter byen Copertino, men vinen kommer fra fem ulike landsbyer. Vinen er laget hovedsaklig på Negroamaro og noe Malvasia Nera, Montepulciano og Sangiovese.

Gioia dell Colle DOC

Området ligger i Bariprovinsen. De lager rød- og rosevinblandinger av Primitivo, Montepuliano, Sangiovese, Negroamaro og Malvasia Nera, hvitvin på Trebbianodruen og en søt endruevin av Primitivo og en søt og Aleatico som kan være alkoholtilsatt.

Gravina DOC

Dette DOC har tørre eller halvtørre, blandede hvitviner laget på Malvasia Greco og en Bianco d’Allessano iblandet Bombino, Trebbiano og Verdeca. Hvitvinene kan også være spumante. 

Levereano DOC

Dette er alkoholrike og friske roseviner på Negroamaro med mulig tilsetning av Sangiovese, Montepulciano og Malvasia Nera, og tørre hvitviner på Malvasia og noe Bombino og Trebbiano.

Lizzano DOC

Dette er Negroamaro-baserte rød- og roseviner, av og til tilsatt Montepulcano, Sangiovese, Bombino Nero, Pinot Noir og Malvesia Nera. De lager også en-drueviner på Nergroamaro, Malvasia Nera, og en en-drue rosevin på Negroamaro. Rosevinen kan være frizzante eller spumante. De lager hvitvin på Trebbiano, Chardonnay, noen ganger også med Malvasia, Sauvignon og Bianco d’Alessano. Hvitvinen kan også være frizzante eller spumante.

Locorotondo DOC

Dette er friske, fruktige og tørre hvitviner laget på Verdeca, Bianco d’Alessano, av og til tilsatt Fiano, Malvasia og Bombino som kan være både stille og spumante.

Martina / Martina Franca DOC

Dette er tørre hvitviner som likner vinene fra Locorotondo

Matino DOC

Dette er robuste rødviner og vinøse roseviner laget på Negroamaro, eventuelt med tilsetning av Malvasia Nera.

Moscato di Trani DOC

Dette er søte, hvite, høykvalitets- moscatoviner, som eventuelt kan være tilsatt alkohol.

Nardo DOC

Dette er robuste alkoholsterke kirsebærrøde roseviner av Negroamaro, eventuelt tilsatt Malvasia Nera og Montepulciano.

Orta Nova DOC

Dette er fyldige rødviner og tørre roseviner på Sangiovese fra landsbyene Orta Nova og Ordona i Foggiaprovinsen.

Ostuni DOC (Ottavianello DOC)

Dette DOC produserer en delikat, tørr hvitvin laget på Impigno og Francavidda og en lett rødvin på druen Cinsault som lokalt benevnes Ottavianello. Vinen kan av og til tilsatt Negroamaro, Notar Domenico, Malvasia Nera og Susumaniello.

Primitivo di Maduria DOC

Dette er tørre til naturlig halvsøte fyldige rødviner som kan være alkoholtilsatte.

Produsenter: Giordano, Vincola Stavese

Produsent Giordanos Primitivo di Maduria DOC er en stor eikepreget vin, med kvalitet som de beste zinfandelvinene fra California, med kompleksitet som i en stor Barolo. Kan lagres i 3-8 år.

Rosso Barletta DOC

Dette DOC lager en rubinfarget hverdagsvin på Uva di Troia, eventuelt tilsatt Motepulciano, Sangiovese og litt Malbec.

Rosso Canosa DOC

Dette er vinøse, moderat tanninholdige viner laget på Uva di Troia, og noe Motepulciano og Sangiovese.

Rosso di Cerignola DOC

Dette DOC lager en rustikk rødvin av Negroamaro og Uva di Troia, med mulig tilsetning av Sangiovese, Barbera, Montepulciano, Malbec og Trebbiano.

Salice Salento DOC

De beste vinene er fyldige rødviner og alkoholrike roseviner av Negroamaro med mulig tilsetning av Malvasia Nera. De lager også tørr hvitvin av Chardonnay, som kan være frizzante og en Pinot Bianco som kan være spumante, samt en søt, rød Aleatico som kan være alkoholtilsatt.

Produsenter:  Fracesco Candido, Leone de Castris, Cosimo Taurino, Vallone

San Severo DOC

Dette er tørre, vinøse rød- og roseviner av Montepulciano og Sangiovese, og tørre, friske hvitviner av Bombino og Trebbiano, av og til tilsatt Malvasia og Verdeca.

Squinzano DOC

Dette er duftende, fyldige rød- og roseviner av Negroamaro som kan være tilsatt Sangiovese og Mavasia Nera.

Produsent(er): Villa Valetta

IGT viner

  • Daunia
  • Murgia
  • Puglia
  • Salento
  • Tarantini
  • Valle d’Itria