Hovedside Opp
Huset lite.jpg (2952 bytes)

Ferie i Puglia  

Solglime i Monopoli

Vi leier ut vårt feriehus

Se huset
Leie feriehus?
Fotoalbum

Forespørsel / request / domanda

English

Husets historie

Huset ble satt opp på tradisjonelt vis av kalkstein for et par hundre år siden. Opprinnelig har det bestått av 8 boligenheter, to med inngang fra gata fra henholdsvis nr 17, som i dag er oppholdsrom, og nr 21, som i dag er ombygd til bad. I nr 19, som ligger i sentrum, var det felles inngang til 6 boligenheter i etasjene over. Alle de 8 enhetene hadde felles takterrasse på toppen.

På 60-tallet ble huset kjøpt av en kjærlig 7-barns far, som med tålmodighet og egeninnsats har omgjort huset til en familiebolig, slik den framstår i dag. Etter at han døde ved tusenårsskiftet, bodde hans gjenlevende kone i huset i et par år, før hun fulgte etter ham. De sju barna var alle etablerte på hver sin kant, og har nå solgt sitt barndomshjem.

De sju barna har gode minner fra sin oppvekst i gamlebyen i Monopoli. De minnes hvem som delte rom med hvem, og har solfylte bilder fra rollelek på takterrassen.

Fortsatt gjenspeiles den fingernemme tidligere eierens kreative egeninnsats i huset, spesielt i valg av dekorstein og veggfliser.