Hovedside Katedralen Strendene Centro storico
Huset lite.jpg (2952 bytes)

Ferie i Puglia  

Solglime i Monopoli

Vi leier ut vårt feriehus

Se huset
Leie feriehus?
Fotoalbum

Forespørsel / request / domanda

English

Monopoli

Monopoli er en liten by på østkysten av Puglia, midtveis mellom Bari og Brindisi. Monopoli sjarmerer ved første møte, og over tid blir man helt betatt. På bymuren, en solid steinmur som stiger rett opp av Adriaterhavet, ligger ytterste rekke av gamlebyens hvitkalkede hus med fargesterke vindusskodder tett sammen. De danner en sammenhengende vegg som glitrer i solen, og gir det historiske sentrum ly mot havet. Gamlebyen har trange og svingete gater, de fleste er ikke kjørbare for bil, og er en idyllisk, levende bykjerne som gir assosiasjoner til Kardemomme by.

Byen har en god, moderne havn med en vakker fiskebåthavn der det er små fiskebåter med personlighet og moderne havfiskebåter. På fisk- og grønnsaktorget på Piazza XX Settembre, byens pulserende hjerte, er det på formiddagen livlig torghandel med salg av nattens fiskefangst og egnens landbruksvarer.

Monopoli har en overraskende stor katedral med vakkert barokkinteriør av marmormosaikk. Inne i byen er det flere små badestrender og kommunen har minst 25 vakre badesteder.

Mellom det historiske sentrum og den nyere delen av byen er festplassen Piazza Garibaldi anlagt, omkranset av små eiketrær. Plassen er stengt for biltrafikk, og her møtes alle: mødre med barnevogner, menn som sitter på stoler og snakker sammen, barn som leker og spiller med ball, barn på sykkel, gutter som ser på ungjenter arm i arm. Her holdes politiske møter og utendørskonserter. Her utøves kunsten ”La vita bella”.

Den moderne delen av byen har småbutikker med hele det vareutvalget et moderne menneske kan ønske seg. Monopoli er en levende by med utallige barer og små spisesteder, handel, industri, sykehus, jernbanestasjon, fotballag, kino, musikkonservatorium osv.

I Monopoli lever man godt og spiser godt, …og rimelig.

Monopoli har godt klima. Sommeren er varm, og en svalende bris fra Adriaterhavet gjør at det ikke blir for hett. Det kun i to måneder fra midten av desember til midten februar at det er kjølig. Været de nærmeste dagene ser du her.

Monopolis store fest finner sted 14.august. Da feirer byen sin helgen Madonna della Madia med opptog og fyrverkeri.

I Monopoli kan man tilbringe dager, uker, ja et helt liv uten å lengte etter noe mer, men for den som har appetitt på opplevelser, så byr Monopolis nære omegn og den italienske regionen Puglia på mange muligheter.

Webkamera i nærheten

Castellana Grotte Piazza Don Tonino Bello Conversano Fasano Putignano, vista a Nord Gå til webkamera Marina Mola di Bari på Europa / Italia / Mola di Bari
Castellana Grotte  Conversano Fasano Putignano Mola di Bari

 

jollerekke100br.jpg (65073 bytes)