Hovedside Opp
Huset lite.jpg (2952 bytes)

Ferie i Puglia  

Solglime i Monopoli

Vi leier ut vårt feriehus

Se huset
Leie feriehus?
Fotoalbum

Forespørsel / request / domanda

English

Veien til Monopoli

  • Monopoli ligger mellom byene Bari og Brindisi, som begge har flyplasser med internasjonale flyginger. Det er omtrent 5 mil til flyplassen Palese i Bari og noe lenger til flyplassen i Brindisi.
  • Bari har ferjeforbindelse til Dubrovnik i Kroatia. Ferjeselskapet Jadrolinija seiler denne ferjeruta.
  • Hovedjernbanen fra Roma og sydover langs østkysten går gjennom Monopoli. En togtur fra Roma til Monopoli tar vanligvis mellom 5 og 7 timer.
  • Byen er lett tilgjengelig med bil, men det er ingen store gjennomfartsårer, da de store vegene med mye trafikk er lagt i bue rundt bykjernen. De vanligste internasjonale bilutleiefirmaene er representert på begge flyplasser.

Dersom gjennomgående flybillett til Bari (eller Brindisi) er kostbar, kan det være lurt å sjekke enkeltbilletter. Det er mulig å sy sammen reisen av flere flyvninger: Den første til Roma eller Milano med billigste flyselskap, og ny flyvning videre til enten Bari eller Brindisi. Det er fornuftigst å returnere fra samme flyplass som man ankommer. Reiser man med bagasje, så man sjekke inn på ny med uavhengige flyvninger og i Roma må man da bytte terminal. (Det er gangavstand) Beregn god tid!

Det kan være en fin tur å fly til Roma, eller en annen italiensk by, og så ta toget videre til Monopoli. (Husk plassbestilling på lang-distansetogene)

Den billigste måten å komme seg til Monopoli på kan være å fly til Stansted i London eller Bergamo i Italia med Ryanair. Så bestiller man ny flytur videre med Ryanair til enten Bari eller Brindisi. Man må beregne god tid om man reiser om Stansted, da man må gjennom passkontroll og sjekke inn på ny, men det er god timebetaling for å sitte å vente. Er det snaut med tid, kan det være et alternativ ved nitid pakking og veiing og måling å reise med bare håndbagasje. Da får man prioritet på RyanAir, og slipper å vente på bagasje. Selv med overnatting i London, er denne reiseruta av og til billigere enn alle andre vanlige alternativer. Mulig overnatting på Stansted er deSalis hotell, som ligger noen minutters biltur fra Stansted. Hotellet har rimelig shuttleservice fram til midnatt.

Agenten vår organiserer flyplasstransport for våre gjester. Dette er beste måte å komme fram til Monopoli, om du ikke kommer med langdistanse-tog eller har leid bil. Det er togforbindelse til Monopoli både fra Bari og fra Brinsisi, men ingen av flyplassene er (enda) tilknyttet jernbanenettet, og vanlig drosje faller dyrt, om du i det hele tatt finner en drosje. Busser er umulig å finne ut av. Det er over 1 kilometer å gå fra jernbanestasjonen og til huset, men for voksne med trillekoffert er det ingen umulighet.

Man trenger ikke bil i Monopoli. Man kan komme mange steder med lokaltog. Men det kan være praktisk å ha bil hvis man ønske å ta seg litt mer rundt enn det som er mulig til fots eller på leid sykkel, selv om det kan være en utfordring å finne lovlig ledig parkeringsplass. Vår agent er behjelpelig med å skaffe bil for noen dager, med eller uten sjåfør.  

Leie av bil hos ulike utleiebyråer behøver ikke bli så dyrt, om du har rabattavtaler gjennom medlemskap eller kortavtaler, som f.eks gjennom NAF hos Europcar. Bestilling hos Europcar Norge anbefales å gjøre på telefon 80041400 for å få informasjon om rabatter. Prisene på nettet gir ikke god nok informasjon om rabattavtaler om du ikke har kode fra før. Trenger du transport fra flyplassen og har tenkt å reise litt rundt i omegnen, kan leiebil for hele perioden blir like billig som summen av enkeltløsninger.