Hovedside Vinklassifisering DOC Appellasjoner Områder Vin i Monopoli Vindruer Enoteker
Huset lite.jpg (2952 bytes)

Ferie i Puglia  

Solglime i Monopoli

Vi leier ut vårt feriehus

Se huset
Leie feriehus?
Fotoalbum

Forespørsel / request / domanda

English

Puglias vin

I Italia er vinen er en del av det daglige kostholdet og det dyrkes vindruer overalt. Italia produserer omtrent en fjerdedel av verdens vin, og er verdens største vinprodusent og landet har utallige røde viner.

Generelt kan en si at italienske røde viner har spenstig struktur og er friske med en søtlig fruktaroma og med en god del tanniner. Mange av Italias tradisjonelle røde viner er stramme hvis de drikkes alene, men de kommer til sin fulle rett sammen med typisk italiensk mat.

Italias hvite viner er relativt nøytrale og lette i smaken, med moderat syreinnhold og er lett-drikkelige.

På Puglias fruktbare sletter produseres 15% av all Italias vin, og distriktet alene produserer mer vin enn hele Tyskland til sammen. 

Noen vinlenker:

Bordvin.jpg (7389 bytes) logovinix.gif (4173 bytes)

vinoinrete.gif (4670 bytes)

Vinturgruppe.gif (4912 bytes) logovinicole.jpg (24293 bytes)

Vininetlogo75.gif (4726 bytes)

Home logovinprodusenter.jpg (12196 bytes)

Skal man kjøpe ordinær vin fra Puglia, så er ung vin oftest best. Dette gjelder spesielt den hvite vinene. Når rødvin skal nytes, vinner den røde vinen seg ved å bli luftet 1-2 timer.

Allerede i Romertiden ble vinen fra Puglia eksportert verden rundt. I mange år har Puglia produsert hverdagsvin og vinkonsentrat som har vært brukt som tilskudd til vinproduksjon i Nord-Italia og også i Frankrike. Hvite viner ble brukt som basis for Vermutproduksjon. Ved for gode vekstbetingelser for vinrankene bærer de rikelig og gir stor avkastning, og vinen som lages av slike druer får høyt alkoholinnhold, men kan mangle både karakter og holdbarhet. Distriktet produserer fortsatt et stort volum ordinære viner og vin for destillasjon, men de siste årene har det foregått en modernisering av produksjonsmetodene og internasjonalisering av handelen med vin og øket investering av utenlandsk kapital i vinindustrien i Puglia. Nye dyrkningsmetoder som espaliering i stedet for vekst som enkeltstående busker og satsing på druesorter med lavere avkastning, blant andre også klassiske franske druesorter, har ført til kvalitetshevning av den syd-italienske vinen. Vingårder og vinprodusenter har satset på kvalitet framfor kvantitet. Dette har ført til forbedring av tradisjonell vin og utvikling av nye vintyper. Velrennomerte vinprodusenter inngår samarbeid med lokale italienske produsenter og kooperativer i arbeidet med å komme fram til nye elegante vintyper, tilpasset et kresent publikum i Europa, USA og den nye verden.