Hovedside Opp
Huset lite.jpg (2952 bytes)

Ferie i Puglia  

Solglime i Monopoli

Vi leier ut vårt feriehus

Se huset
Leie feriehus?
Fotoalbum

Forespørsel / request / domanda

English

Puglias vinområder har ulike karakteristika

Puglia har i dag 25 vinprodusenter med DOC-status. Disse lager 52 røde og 28 hvite viner, 22 roseviner, 17 søte og 9 sprudlende (spumante) viner.

Vindyrking.jpg (19012 bytes) Vindistrikter250.jpg (45056 bytes) Vinglass250.jpg (21285 bytes)
Områder der det dyrkes vindruer Områder med DOC status Vinkelnernes side

Den nordligste regionen

Den nordligste regionen grenser mot Abruzzo i nord og mot Campagna i vest. San Severo og Cacc’e mmitte di Lacera er de viktigste DOC. De hvite vinene herfra er basert på Bombino Bianco, Trebbiano, og Verdeca. Rødvin og rosevin lages Montepulciano, Sangiovese og Uva di Troia.

Bariprovinsen

Bariprovinsen er det sentrale området. De viktigste DOC er Castel del Monte, Gravina, Rosso Barletta, Rosso Canosa og den søte Moscato di Trani. I Bariregionen er de røde vinene laget hovedsaklig på Montepulciano og Sangiovese, mens de tørre hvite er laget på Bombino Bianco, Verdeca, Trebbiano Toscano og Greco di Tufo. Søte viner er basert på Moscato.

Castel del Monte

I Castel del Montes viner brukes også Aglianico, Uva di Troia og Montepulciano i framstillingen av i Rivera’s Il Falcone. En del hvite viner lages også på Chardonnay og Sauvignon.

I syd

I syd dyrkes Puglias spesielle drue Primitivo. Primitivos popularitet som vindrue er økende. Gioia del Colle DOC bruker hovedsakelig Primitivo i rødvinen.

Lenger sør finner man de to DOC Locorotondo og Martina Franca som er kjent for hvit vin. Her brukes druene Verdeca, Bianco d’Alessano, Fiano og Bombino Bianco.

Salento

Puglia’s sydligste område er halvøya Salento. Her lages de fleste av Puglias høykvalitetsviner. I Salento er det ideelt jordsmonn og gode klimaforhold for vindruedyrking. De røde vinene og rosevinene fra dette området er laget på Negroamaro blandet med Malvasia Nera, Montepulciano, Sangiovese og en del andre druer. De sydlige DOC'ene Salice Salentino, Copertino, Leverano og Alezio har gjort seg bemerket. I dette området, spesielt i byene Sava og Manduria, brukes også mye Primitivo.

De hvite vinene i sydlige Puglia lages på mange ulike druetyper: Malvasia, Trebbiano, Verdeca, Bombino Bianco, Chardonnay, Sauvignon og Pinot Bianco.