Huset lite.jpg (2952 bytes) Se huset
Leie feriehus?
Fotoalbum

Ferie i Puglia   Monopoli

 Vårt feriehus Solglime

English

Forespørsel / request / domanda

Hovedside St.Nicolaus

 

Bari

Bari er en stor havneby ved Adriaterhavet. Byen har i dag omtrent 350 000 innbyggere. Byen er Syd-Italia nest største; etter Napoli.

Bari er et viktig internasjonal handelsby. Byen har stålverk, oljeraffinerier og petrokjemisk industri.

Byen Bari er en levende handels- og kulturby. Hovedgaten Corso Vittorio Emanuele skiller den middelalderske gamlebyen fra det moderne Bari. I gamlebyen kan man så og si daglig beskue kvinnene sitte på gateplan i de trange middelaldergatene og forme den lokale pastaen "orichiette", både til eget bruk og for salg til byens og omegnenes restauranter. 

I gamlebyen finner man kirken Basilica di San Nicola fra 11-hundretallet, en av de viktigste romanske bygninger i Puglia. Fra normannertiden står Castello Svevo som ble bygget av Fredrik II.

Hvert år rundt (6.) 7.-9. mai feires helgenen St.Nicola ved at helgenstatuen bæres ut av kirken og tas med ut på flåte på havna og siden bæres i religiøs prosesjon gjennom byen. Begivenheten er omgitt av stor folkefest, prestisjefylte forestillinger og oppvisninger for folket og betagende lyssetting av gatene etter mørkets frambrudd.

Det moderne Bari et levende handelssentrum med flotte butikker. Bari har universitet, teater og arkeologisk museum.

Langs Adriaterhavet er det anlagt en bred og vakker promenade Lungomare Nazario Sauro

Noen nettlenker til informasjon om Bari og Bariregionen:

Italianodoc: Il piacere di mangiare in Italia italiano doc ristoranti pizzerie in Italia una buona guida per mangiare bene web cam immagini
Comuni Italiani Ospitalitalia Immagine livenetwork

 

 

Noen informasjonlenker og bilder fra YouTube:

banner paese italia